Formule 1-coureur Max Verstappen hield vrijdag in Melbourne gemengde gevoelens over aan de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië. 

De 17-jarige Limburger was tevreden over zijn eerste sessie, met 31 rondjes op Albert Park en de zesde tijd, maar baalde van zijn tweede optreden.

De coureur van Toro Rosso moest de tweede sessie al na zes rondjes, met de veertiende tijd, afbreken vanwege een technisch euvel. ''Ik heb niet veel kunnen rijden door een probleem met de batterijen van de auto'', liet hij op Verstappen.nl weten.

De jongste coureur ooit in de Formule 1 moest na twintig minuten terug naar de pitbox. Zijn monteursteam deed er daarna alles aan om het probleem nog voor het einde van de trainingssessie te herstellen, maar dat lukte niet. ''Dat is frustrerend, maar ligt buiten mijn macht'', concludeerde Verstappen.

"De eerste vrije training ging lekker. Ik heb veel ronden, wel 31, kunnen afleggen en zo de baan goed leren kennen. Dat was het belangrijkste. Ik ben op het asfalt gebleven, heb geen fouten gemaakt en de snelheid zat er goed in bij de STR10. Daar ben ik dus tevreden over."

Data

Zaterdag staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Verstappen baalt dat hij vrijdag niet de maximale tijd op het circuit in Melbourne heeft kunnen rijden.

"Dat we vandaag baantijd hebben verloren is natuurlijk verre van ideaal. Maar vanavond bestudeer ik samen met mijn engineers de data en dan bekijken we wat er nog beter moet en kan. Dat proberen we vervolgens in de laatste vrije training te verbeteren om een goede kwalificatie te kunnen rijden."

Bekijk de uitslagen van de vrije trainingen

Pech voor Verstappen na voortvarend begin Formule 1-seizoenVijf vragen en antwoorden over het Formule 1-seizoen | Alles over de GP van Australië: 'Verstappen is er klaar voor'