Het Formule 1-team Manor-Marussia is weer een stap dichterbij deelname aan het komende seizoen. De internationale automobielfederatie FIA heeft de inschrijving van het voormalige Marussia goedgekeurd.

Dat blijkt uit de herziene startlijst voor 2015 die de FIA vrijdag publiceerde. Bij de vorige lijst in december was Manor-Marussia nog niet bevestigd.

In een voetnoot benadrukt de federatie wel dat de auto's van de renstal nog volledig aan de technische reglementen moeten voldoen.

De renstal, die vorig seizoen op een Russische licentie reed, leek vanwege financiële problemen te verdwijnen uit de Formule 1, maar vorige week werd bekend dat het team een regeling heeft getroffen met de schuldeisers en niet meer onder curatele staat.

Manor-Marussia kan rekenen op een Ferrari-motor uit 2014 en legde woensdag met Will Stevens de eerste coureur vast. De 23-jarige Brit moet nog wel zijn superlicentie opnieuw aanvragen.

De naam van de tweede coureur is nog niet aangekondigd en staat ook nog niet op de lijst van de FIA. Jules Bianchi en Max Chilton waren afgelopen seizoen de coureurs van Marussia.