Toro Rosso heeft zaterdag de auto gepresenteerd waarin Max Verstappen over anderhalve maand zijn debuut gaat maken in de Formule 1.

De bolide heeft al een lange en lage neus conform de reglementen voor 2015, maar aan de voor- en achtervleugel zal de komende tijd nog veel gesleuteld worden.

"Dit seizoen wordt een enorme uitdaging voor ons, maar we zijn ervan overtuigd dat het een succesvol jaar gaat worden", blikt teambaas Franz Tost vooruit in het Spaanse Jerez.

Verstappen moet zondag eerst toekijken hoe Carlos Sainz jr als eerste achter het stuur van de nieuwe STR 10 plaatsneemt. "Ik kan niet wachten tot het begint."

De 17-jarige coureur is zelf maandag aan de beurt. ''Om Carlos zondag te zien testen zal aanvoelen als een erg lange dag."

Eerste vijf

Gezonde spanning voor de openingsrace op 15 maart in Australië voelt Verstappen al wel, maar hij heeft alle vertrouwen dat hij goed is voorbereid. ''Met alle tests die ik vorig seizoen al heb gedaan, de tijd die ik in de simulator heb gespendeerd moet het goedkomen.''

De doelstelling van Toro Rosso, in feite het opleidingsteam van Red Bull, is duidelijk. ''Ons doel is om bij de eerste vijf in het kampioenschap van de constructeurs te eindigen'', aldus teambaas Tost.

Overzicht: Belangrijke data in aanloop Formule 1-seizoen