De medische situatie van Jules Bianchi is nog altijd 'stabiel maar kritiek'. Hoewel de Formule 1-coureur buiten bewustzijn is, is hij inmiddels wel begonnen aan een revalidatieprogramma.

Dat meldt de familie van de 25-jarige Fransman dinsdag op Facebook. Bianchi liep begin oktober hersenletsel op bij een crash in de Grand Prix van Japan.

"Jules' neurologische toestand blijft ongewijzigd. Hij is nog altijd buiten bewustzijn, maar ademt zelfstandig. Hoewel er geen belangrijke informatie te melden is, halen wij veel troost uit het feit dat Jules blijft vechten."

Dat heeft de artsen van het Franse ziekenhuis waar Bianchi verblijft in staat gesteld om te beginnen met de 'geplande maar pijnlijke' revalidatietherapie.

Philippe and Christine Bianchi, de ouders van de coureur van het inmiddels failliete Marussia, zeggen verbluft te zijn door de hartverwarmende steun in de afgelopen weken. "Het blijven moeilijke tijden voor de familie, maar het idee dat hij zo veel mensen geraakt heeft sleept ons er doorheen."

Bianchi werd na zijn ongeluk enige tijd in een kunstmatige coma gehouden op de intensive care van een ziekenhuis in het Japanse Yokkaichi. Ruim een maand geleden werd de Fransman vervoerd naar Nice.

Video: Bewusteloze Bianchi begint revalidatie