McLaren zou van plan zijn om Fernando Alonso over te nemen van Ferrari. Mede daardoor zit Jenson Button nog in de wachtkamer bij de Britse renstal.

Dat bericht de BBC. Zodra de leiding van McLaren weet of Alonso bereid is Ferrari te verlaten, zal er een beslissing worden genomen over het coureursduo voor 2015.

Button, die al veertien jaar actief is in de Formule 1, heeft een aflopend contract bij het team dat volgend seizoen met Honda een nieuwe motorenleverancier krijgt.

"We hebben er nog niet over gesproken", zegt Button, de wereldkampoen van 2009. "Als ik moet stoppen, dan is dat niet anders. Ik heb echter nog veel te bieden. Eigenlijk kan ik me een leven zonder Formule 1 niet voorstellen."

De jonge Deen Kevin Magnussen is momenteel de andere coureur die bij McLaren onder contract staat.

Strategie

McLaren-baas Eric Boullier weigert de geruchten over Alonso te bevestigen of te ontkennen. "We kijken pas naar de bezetting voor volgend seizoen wanneer we onze strategie hebben bepaald."

Alonso kwam in 2007 al eens één seizoen uit voor McLaren. Wegens een verschil van inzicht met toenmalig teambaas Ron Dennis besloten beide partijen al na twaalf maanden uit elkaar te gaan.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso staat nog tot eind 2016 onder contract bij Ferrari.