Teambaas Toto Wolff van Mercedes is ervan overtuigd dat de rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg niet uit de hand zal lopen.

De Mercedes-coureurs zijn in een spannende strijd verwikkeld in de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1. Rosberg staat eerste met 202 punten, gevolgd door Hamilton met 191 punten.

"Voor de coureurs gaat het om het wereldkampioenschap. Desondanks staat er een grote organisatie achter ze", legt Wolff uit. "Eén van de grootste en bekendste merken ter wereld, en soms heeft het teambelang voorrang."

Eerder waren er wat spanningen tussen de Brit en de Duitser. Zo negeerde Hamilton eind vorige maand tijdens de Grand Prix van Hongarije teamorders om Rosberg te laten passeren. Dat was tegen het zere been van de Duitser.

Volgens de teambaas hebben Hamilton en Rosberg echter geen problemen met het vooropstaande teambelang. "Ze erkennen het allebei en accepteren het. Dat is heel belangrijk. Ze kennen de historische prestaties van Mercedes-Benz in de motorsport en vinden daarin nu hun eigen weg."

Hoger niveau

Voor de rest van het Formule 1-seizoen beseft Wolff dat er gewaakt zal moeten blijven worden voor spanningen tussen Hamilton en Rosberg, maar de Oostenrijker heeft er alle vertrouwen in dat het pais en vree zal zijn binnen het team.

"Waarschijnlijk zal de rivaliteit gedurende het seizoen alleen maar toenemen, maar als we op deze voet verder gaan, ben ik ervan overtuigd dat ze het puur op de wereldtitel zullen uitvechten", is de teambaas niet bang voor een persoonlijke vete tussen beide coureurs.

"Ze stuwen elkaar naar een hoger niveau op een manier die niet schadelijk is voor het team", aldus Wolff.