Lewis Hamilton wordt niet berispt voor het negeren van de teamorders van Mercedes tijdens de Grand Prix van Hongarije van afgelopen weekeinde.

Dat laat teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal weten aan de krant Bild.

De wereldkampioen van 2008 kreeg in de slotfase van de race het verzoek om zijn achter hem rijdende teammaat Nico Rosberg te laten passeren. Hamilton weigerde dit te doen en zei na afloop dat hij 'geschokt' was door wat het team van hem wilde.

Begin deze week belde Wolff zowel met Rosberg als met Hamilton om de gebeurtenissen te evalueren.

"De zaak is uit de wereld", aldus de teambaas. "We zullen onze afspraak van voor het seizoen er weer bij pakken. We kwamen toen overeen om pas een teamorder te geven als de ene coureur duidelijk sneller is dan de andere coureur."

Strategieën

Omdat Rosberg niet duidelijk sneller was dan Hamilton wordt de Brit niets verweten. Dat Mercedes de oud-wereldkampioen toch verzocht zijn teammaat te laten passeren kwam volgens Wolff door de verschillende strategieën die beide coureurs hanteerden.

"We dachten dat ze op die manier beiden om de zege konden strijden en niet slechts om een podiumplaats. Onze coureurs mogen ook de rest van het seizoen vrijuit racen - als het om de overwinning gaat."

Wolff benadrukt dat Mercedes zich momenteel meer zorgen maakt over iets anders. "De betrouwbaarheid is zeker een issue."

Pech

Tijdens de afgelopen kwalificaties werd Hamilton getroffen door pech. In Hongarije vatte zijn motor vlam.

"We proberen momenteel een paar problemen op te lossen en dat is vaak een slecht teken, want dat betekent dat je achterloopt. We moeten rustig blijven, alles goed analyseren en na de zomer sterker terugkeren."

Halverwege het seizoen is het duidelijk dat de strijd om de titel zich toespitst tussen de Mercedes-coureurs. Rosberg heeft met nog acht races te gaan elf punten meer verzameld dan zijn teammaat.