Fernando Alonso vindt dat Ferrari nog veel moet verbeteren aan zijn wagen om bij de Grand Prix van Barcelona mee te kunnen strijden om de zege.

"De wagen was in de eerste vier Grands Prix van dit seizoen op veel gebieden niet goed genoeg", aldus de Spanjaard tegen Autosport.com.

"Er was meer dan één probleem, waardoor we het hebben nagelaten om beter te presteren. Het moet efficiënter. De aerodynamica moet beter en het vermogen moet omhoog."

De Grand Prix van Barcelona wordt op 11 mei verreden. Anderhalve week geleden boekte Alonso met zijn F14 T in China pas zijn eerste podiumplaats van dit Formule 1-seizoen, waardoor hij nu derde staat in de WK-stand achter Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

Kleine stapjes

Ondanks de podiumplaats werden er op technisch vlak volgens Alonso geen grote stappen gezet in Sjanghai. "De wagen was niet op één punt heel veel beter. Het waren hier en daar slechts een paar kleine stapjes."

"De andere teams zullen de wagens voorafgaand aan Barcelona ook verbeteren. Voor Ferrari is een gemiddelde verbetering dus niet genoeg. Wij moeten er nog een schepje bovenop doen."