Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing erkent dat zijn team nog veel werk moet verzetten om de achterstand op Mercedes in te lopen.

De renstal van Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo probeert de schade in de komende races te beperken om wellicht later in het seizoen terug te knokken.

"Het is geen geheim dat we vooral op de rechte stukken veel minder snel zijn dan Mercedes", vertelt Horner aan verschillende media.

Volgens de teambaas is motorenleverancier Renault keihard aan het werk om de motor te verbeteren. "Dat afgelopen weekeinde in de Grand Prix van Bahrein op een bepaald moment zeven auto's met een Mercedes-motor in de top acht reden is geen toeval."

"We weten op welke vlakken we progressie moeten boeken, op ons eigen hoofdkwartier werken we daar ook aan."

Vettel heeft in het kampioenschap al een achterstand van 38 punten op WK-leider Nico Rosberg. Ricciardo heeft zelfs 49 punten minder dan de Mercedes-coureur.

Europa

Horner beseft dat de hiërarchie niet snel zal veranderen. "Over een kleine twee weken in China zal Mercedes opnieuw lastig te verslaan zijn gezien het lange rechte stuk in het circuit. Daarna trekken we naar Europa en dan moeten we dichterbij komen. Het belangrijkste is dat we in het eerste gedeelte van het seizoen niet een te grote achterstand oplopen."

De teambaas ziet echter ook reden voor optimisme. Ondanks een matige kwalificatie eindigden Daniel Ricciardo (vierde) en Sebastian Vettel (zesde) in de top zes in Bahrein.

"Vijf weken geleden tijdens de tests in Bahrein konden we nog niet eens de afstand van een race afleggen", roept Horner in herinnering.

"We hebben het maximale uit de auto gehaald. Ricciardo deed het fantastisch, zeker bij inhaalmanoeuvres op Kimi Raikkonen, Fernando Alonso en Jenson Button."