Er kunnen in het komende Formule 1-seizoen alleen bij de laatste race in Abu Dhabi dubbele punten worden verdiend. Vrijdag bleek dat er niet voldoende steun was om in de laatste drie races dubbele punten uit te delen.

Dat meldt Sky Sports.

Eind januari stelde de commerciële baas van de Formule 1 Bernie Ecclestone voor dat er in de laatste drie Grands Prix dubbele punten zouden worden uitgedeeld, maar vrijdag bleek dat er niet voldoende steun was voor dit idee.

Eerder stemden de teambazen al wel in met het plan dat de winnaar van de laatste race vijftig punten zal krijgen in plaats van 25, de nummer twee 36 punten in plaats van achttien, en zo verder.

De Formule 1 hoopt dat het wereldkampioenschap op deze manier zo lang mogelijk spannend blijft. In twee van de laatste drie seizoenen was Sebastian Vettel al vroeg zeker van de titel, waardoor er minder mensen keken naar de laatste races.

Verschillende coureurs, onder wie de Duitse wereldkampioen, hebben al kritiek geuit op het nieuwe systeem.

Pérez

Sergio Pérez was vrijdag op de tweede van de laatste serie testdagen in Bahrein wederom de coureur met de snelste rondetijd. De Mexicaan van Force India, op donderdag de rapste in 1.35,290, klokte nu 1.35,570 op het circuit in Sakhir.

Ferrari kende een dag na de elektrische problemen voor Kimi Raikkonen een productieve sessie. Fernando Alonso reed 122 rondjes en zette met 1.35,634 de tweede tijd van de dag neer.

Daniel Ricciardo van Red Bull Racing was de nummer drie van de dag in 1.35,743. Het team van Vettel, die zelf pas op zaterdag en zondag in actie komt, kende de langste sessie van de wintertests met 66 ronden.

Red Bull, dat met de nieuwe auto RB10 veel koelingsproblemen kent, werd hierbij waarschijnlijk wel geholpen door de wat minder warme omstandigheden aan het einde van de sessie.

Bij twee andere teams die Renault als motorleverancier hebben, Lotus en Caterham, vloog de auto kort in de brand.

Hamilton

Lewis Hamilton kende een slechte dag. De Brit van Mercedes spinde in het eerste uur en kon het laatste uur de baan niet meer op door problemen met de versnellingsbak.

De tests op zaterdag en zondag in Bahrein zijn de laatste voor het nieuwe seizoen over ruim twee weken begint met de Grand Prix in Australië.

Problemen houden aan voor Red Bull in tests Bahrein