Michael Schumacher zal nooit meer volledig herstellen van de hersenschade die hij opliep bij zijn ongeluk. Dat stellen verschillende neurochirurgen. 

"Een volledig herstel is onwaarschijnlijk", zei dokter Tipu Aziz, professor neurochirurgie aan de universiteit van Oxford.

Schumacher liep eind vorig jaar zwaar hersenletsel op zijn een ski-ongeluk. De 45-jarige Duitser wordt sindsdien in de universiteitskliniek van Grenoble in een kunstmatige coma gehouden.

Eind vorige maand meldden de artsen dat ze pogingen gingen doen om de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 weer bij te laten komen.

Zorgelijk

Aziz liet weten dat dokters elke paar dagen proberen om iemand uit een coma te halen. "Als je geen positieve signalen begint te krijgen, wordt het zeer zorgelijk", aldus de dokter.

"Het feit dat hij nog niet ontwaakt is, duidt er op dat het letsel extreem ernstig is en dat een volledig herstel onwaarschijnlijk is."

Handicaps

Dokter Colin Shief, neurochirurg bij het nationaal ziekenhuis voor neurologie en neurochirurgie in Londen, denkt ook dat oud-coureur nooit meer de oude wordt. "Als Schumacher überhaupt ooit uit de coma komt, zal hij aanzienlijke handicaps hebben."