Bernie Ecclestone wil dat er dit seizoen in de laatste drie Grands Prix dubbele punten worden uitgedeeld in plaats van alleen in de laatste race.

De commerciële baas van de Formule 1 heeft de teams op de hoogte gesteld van zijn wens, zo bericht de BBC. Alleen bij unanieme instemming wordt het plan aangenomen.

Ecclestone wil dat het wereldkampioenschap zo lang mogelijk spannend blijft. In twee van de laatste drie seizoenen was Sebastian Vettel al vroeg zeker van de titel, waardoor er minder mensen keken naar de laatste races.

Vorige week schaarden de teams zich achter het voorstel om alleen in de laatste race dubbele punten toe te kennen. De winnaar in Abu Dhabi incasseert vijftig in plaats van 25 punten, de nummer twee pakt 36 punten in plaats van achttien punten tot de nummer tien die twee punten in plaats van één puntje mag bijschrijven.

Mocht Ecclestone zijn zin krijgen, dan wordt ook het puntentotaal van de coureurs bij de races in de Verenigde Staten en Brazilië verdubbeld.

Kritiek

Verschillende coureurs uitten al kritiek op het nieuwe systeem met alleen dubbele punten in de laatste race. Vettel noemde het hele idee zelfs 'absurd'.

"Iedereen die een heel jaar hard heeft gewerkt wordt bestraft. Stel je voor dat er in de laatste speelronde van de Bundesliga dubbele punten zijn te verdienen."

Lees ook: Overzicht: De Formule 1-coureurs in 2014