Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing voorspelt dat Daniel Ricciardo komend seizoen een van de verrassingen wordt in de Formule 1.

De 24-jarige Australiër, die overkomt van Toro Rosso, zal Mark Webber opvolgen als teammaat van Sebastian Vettel bij de Oostenrijkse renstal.

"Hij weet dat hij zich moet ontfermen over een zware erfenis. Voor iedere coureur is het nogal een uitdaging om het tegen Sebastian op te nemen", zegt Horner in gesprek met Autosport.com. "Ik denk echter dat hij ons gaat verrassen."

"Daniel is een jonge kerel met heel veel talent, hij is gewoon snel. Hij is uit het goede hout gesneden, ik weet zeker dat hij wil leren van Sebastian, dat hij het optimale haalt uit de kans die hij krijgt."

Horner verwacht dat Ricciardo weinig moeite heeft om zich aan te passen bij Red Bull Racing. "Hij was al test- en reservecoureur voor ons, reed in ons juniorenteam en heeft ervaring bij Toro Rosso (het zusterteam van Red Bull, red.). De laatste tijd hebben we al veel met elkaar gesproken, zodat hij straks goed de overstap kan maken."

Ricciardo's beste resultaten dit seizoen zijn z'n zevende plaatsen in China en Italië.