Ferrari heeft de komst van Kimi Raikkonen bevestigd. De 33-jarige Fin neemt het stoeltje van Felipe Massa over.

Raikkonen tekende een contract dat hem tot eind 2015 bindt aan Ferrari. Momenteel rijdt de Fin nog voor Lotus.

Tussen 2007 en 2009 kwam Raikkonen al uit voor Ferrari, waarvoor hij in 2007 de wereldtitel veroverde.

Eind 2009 werd zijn doorlopende contract afgekocht door de Italiaanse renstal; hij moest toen plaatsmaken voor Fernando Alonso.

De afgelopen dagen waren de geruchten dat Raikkonen zou terugkeren bij Ferrari hardnekkig, zeker nadat Massa dinsdagavond zijn afscheid aankondigde bij de Italiaanse renstal.

Massa kwam de afgelopen jaren nauwelijks in de buurt van het niveau van Alonso. Met de komst van Raikkonen hoopt de renstal op een nieuw topduo.

''Ik ben heel blij dat Kimi terugkeert'', zegt teambaas Stefano Domenicali op de website van Ferrari. ''Ik wil tevens Felipe bedanken, ook namens alle fans. Hij heeft zich altijd heel professioneel opgesteld. Hij zal altijd deel uitmaken van onze familie.''

Rory Byrne

Ferrari haalde eerder al de Zuid-Afrikaanse ontwerper Rory Byrne terug bij het team. De 69-jarige technicus werkt exclusief aan de auto waarmee Alonso en Raikkonen in 2014 de strijd aan gaan met Sebastian Vettel en zijn Red Bull. 

Byrne staat derde op de lijst van ontwerpers met de meeste Formule 1-constructeurstitels op hun naam, achter Adrian Newey van Red Bull en voormalig Lotus-teambaas Colin Chapman. Met de creaties die de Zuid-Afrikaan samen met de huidige teambaas van Mercedes, Ross Brawn, ontwikkelde, won Michael Schumacher zijn zeven wereldtitels.