Nico Rosberg kan opgelucht ademhalen, hij behoudt zijn zege in de Grand Prix van Groot-Brittannië. 

De overwinning van de Duitser werd zondag na afloop van de race onderzocht, omdat Rosberg geen snelheid zou hebben geminderd tijdens een gele vlagsituatie. Hij kwam er uiteindelijk van af met een waarschuwing.

Rosberg won de race op Silverstone met 0,7 seconden voorsprong op Mark Webber. Mocht hij een tijdstraf hebben gekregen, zou de overwinning eventueel zijn doorgeschoven naar de Australiër.

Achter Rosberg en Webber werd Fernando Alonso (Ferrari) zondag derde.

Klapbanden

Rosberg, tweede in de kwalificatie, moest bij de start direct een plek afstaan aan Vettel, achter de van pole gestarte Lewis Hamilton. Webber, de winnaar vorig jaar op Silverstone, werd in de eerste bocht van de baan gedrukt door Romain Grosjean en zakte weg naar de vijftiende plek.

In de achtste ronde verloor Hamilton uit het niets zijn linkerachterband. Felipe Massa (Ferrari) en Jean-Éric Vergne (Toro-Rosso) volgden al snel waarop de safety car vijf rondes lang naar buiten werd gestuurd. 

Hamilton en Massa begonnen vanuit het achterveld aan een inhaalrace, terwijl Vergne even na het incident moest opgeven. In de slotfase klapte ook de band van Sergio Pérez (McLaren).

Van der Garde

Ondertussen had Vettel de leiding overgenomen en na een vlekkeloze pitstop in de 36e ronde leek hij op weg naar de zege. Tien rondes voor het einde begaf zijn Red Bull-wagen het opeens, waardoor Rosberg de koppositie greep. Webber kwam zeven tienden tekort, Alonso werd derde. De Spanjaard, tweede in de WK-stand, liep vijftien punten in op Vettel.

Giedo van der Garde (Caterham) reed anoniem rond en eindigde als achttiende.