Pirelli snapt niets van de ophef die is ontstaan over de bandensituatie in de Formule 1. De races zouden onvoorspelbaar zijn geworden doordat de banden te snel slijten.

''Wat willen jullie nu? Ons werd verzocht om te zorgen voor Grands Prix met twee à drie stops per teams, net zoals tijdens de fameuze Canadese Grand Prix in 2010'', zegt Paul Hembery, de directeur motorsport van Pirelli, tegen Autosport.com.

Vooral de kritiek van Dietrich Mateschitz is bij de bandenleverancier in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de eigenaar van Red Bull heeft Formule 1 momenteel niets meer met racen te maken.

''Ik weet dat sommige mensen het liefst races willen met één stop, dan spelen banden totaal geen rol'', aldus Hembery. ''Als men terug wil naar de tijd dat de plaats op de grid exact hetzelfde is als de plaats in de uitslag, dan kan dat. Zeg het maar, wij voeren het wel uit.''

Hembery stelt dat Pirelli precies hetzelfde doet als de afgelopen jaren. ''Ik snap dat de media zo opgewonden zijn. Het is bizar, tenzij iedereen wil dat we voor Red Bull Racing banden maken die hen er beter in doen slagen het kampioenschap te veroveren. Ik denk dat er één team nu gebaat is bij een andere situatie en dat is Red Bull.''

Red Bull-coureur Sebastian Vettel erkende zondag na zijn vierde plek in de Spaanse Grand Prix dat andere renstallen de banden beter managen.