Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sebastian Vettel

Vettel: 'Bied nooit mijn excuses aan voor een zege'

Sebastian Vettel betreurt het dat de goede prestaties van Red Bull Racing in de Grand Prix van Maleisië werden overschaduwd door het 'inhaalincident' met Mark Webber.
Door NUsport

De Duitser negeerde de stalorders om achter zijn teammaat te blijven en schreef de tweede race van het seizoen op zijn naam.

"Meteen na afloop heb ik mijn excuses aangeboden aan het team omdat ik mijn eigen belang boven het teambelang plaatste. Dat was niet mijn bedoeling", zegt Vettel in verschillende media aan de vooravond van de Grand Prix van China.

"Ik bied niet mijn excuses aan voor een zege. Daarvoor ben ik aangenomen en daarom zit ik hier nu."

Negeren

Op de vraag of Vettel opnieuw de stalorders zal negeren, antwoordde hij: "Ik weet niet zeker of ik hier een goed antwoord op kan geven, omdat de situatie anders kan zijn. Maar ik zal waarschijnlijk hetzelfde doen."

"Als ik de boodschap echt had begrepen en erover had nagedacht wat het team wilde, Mark laten winnen en mij als tweede laten finishen…Ik zal het waarschijnlijk alsnog hebben gedaan. Hij verdiende het niet. Ik krijg ook nooit steun van hem."

Dominantie

Het frappeert Vettel dat de media nauwelijks aandacht hebben besteed aan de dominantie van Red Bull Racing op Sepang.

"Mensen hebben niet gezien hoe goed we presteerden. We leverden een fantastische prestatie, ook met de banden. Dat vergeet iedereen. Maar niemand vergeet wat er in de slotfase van de race gebeurde."


Lees meer over:

GP ChinaSebastian VettelMark Webber

Aanbevolen artikelen