Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mark Webber Sebastian Vettel

'Vettel was helemaal van streek'

Adviseur Helmut Marko van Red Bull Racing is ervan overtuigd dat Sebastian Vettel in de toekomst niet nog eens de stalorders van het team naast zich neer zal leggen.
Door NUsport

De Duitser negeerde afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Maleisië het verzoek van de teamleiding om achter Mark Webber te blijven, hetgeen de Australiër in woede deed ontsteken.

"Sebastian was helemaal van streek, ik denk niet dat hij het nog eens zal doen", vertelt Marko, die geldt als de rechterhand van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz, aan de BBC. "Hij hoeft niet helemaal te veranderen, maar ik denk dat hij zelf ook verrast was door zijn handelwijze."

Red Bull Racing kon volgens de adviseur niet interveniëren in de slotfase van de race. "We wilden dat Sebastian achter Mark bleef, omdat we niet wisten hoe de bandensituatie was. Toen doorkruiste Sebastian onze strategie en liep het uit de hand. Dit was niet te controleren. De racer in Sebastian stond op."

Solide samenwerking

Marko vindt het verder onnodig om lang stil te staan bij de zaak. "Het is klaar. Vettel bood meteen na afloop op de persconferentie zijn excuses aan en later, toen we de race evalueerden, schudde hij de hand van Webber."

"Sebastian en Mark hoeven niet helemaal op één lijn te zitten, maar er moet wel sprake zijn van een solide samenwerking."

Horner

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing twijfelt er geen seconde aan dat Webber zijn eind 2013 aflopende contract uitdient.

"Mark weet dat we Sebastian niet wilden laten winnen. Sterker nog: het was de bedoeling dat Mark de race zou winnen", aldus Horner in verschillende Engelse media. "Hij heeft een auto waarmee hij in staat is Grands Prix op zijn naam te schrijven en mee te doen voor de titel."


Lees meer over:

Sebastian VettelMark Webber

Aanbevolen artikelen