HOOFDDORP - Jenson Button denkt dat Lewis Hamilton er niet verstandig aan heeft gedaan om in te stemmen met een contractvoorstel van Mercedes. 

“Hij heeft besloten om een andere weg in te slaan na dit seizoen”, meldt de coureur van McLaren in The Guardian. “Dat mag hij doen, maar ik denk dat het de verkeerde beslissing is.”

Button geeft toe dat Hamilton niet zijn beste vriend is. “We hebben wel een goede werkrelatie. Als er iets mis is met de wagen, proberen we daaraan te werken.”

Volgens Button is er weinig veranderd aan de sfeer binnen het team nu het duidelijk is dat Hamilton kiest voor een nieuwe uitdaging.

“Natuurlijk vindt iedereen het belangrijk wie voor ons rijdt. Maar uiteindelijk wil men ook zien dat we races winnen”, stelt de wereldkampioen van 2009. “Lewis is daartoe in staat. Hij is heel gefocust. De sfeer is nog steeds fantastisch.”

Zowel Button als Hamilton erkende afgelopen weekeinde na de Grand Prix in Zuid-Korea dat de titelstrijd voor hen voorbij is. “Het constructeurskampioenschap winnen is nog niet onmogelijk, maar het wordt wel heel moeilijk.”