HOOFDDORP - Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing probeert de euforie te temperen nadat Sebastian Vettel zondag de koppositie in het WK overnam van Fernando Alonso. 

“We zitten nu op het goede spoor, het is belangrijk dat we nu het momentum behouden”, vertelt Horner aan Autosport.com. “Er is nog een lange weg te gaan. De races die nu komen hebben elk een eigen karakter, het is steeds een ander circuit.”

“Het is wel een goed teken dat we de laatste Grands Prix, op steeds verschillende circuits, onder alle omstandigheden snel zijn. Niet alleen tijdens de kwalificatie, maar juist ook tijdens de race.”

Naar eigen zeggen is Horner nog niet bezig met een derde achtereenvolgende wereldtitel voor Vettel, die nu een voorsprong van zes punten op Fernando Alonso heeft.

“We bekijken het van race tot race. De Grand Prix in India van over twee weken is het enige dat telt. In het constructeurskampioenschap hebben we een aardige voorsprong, maar die kan zo verdwijnen. En bij de coureurs zijn de verschillen helemaal klein.”

In vergelijking met het begin van het seizoen presteert Red Bull Racing veel constanter. “We hadden wat moeite met de nieuwe regels. Nu gaat het de goede kant op. Toch rekenen we nergens op, er kan nog veel gebeuren.”