HOOFDDORP - Giedo van der Garde heeft vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Zuid-Korea de 22e tijd neergezet.

De Nederlander van Caterham, die dit seizoen ook actief was in de GP2, deed 1.42,820 over een rondje op het Yeongam-circuit, waarmee hij 22e werd.

Van der Garde deed het daarmee niet slecht op een voor hem onbekend circuit. Zijn ervaren teammaat Heikki Kovalainen was 'slechts' zeven tiende van een seconde sneller. Van der Garde legde negentien ronden af.

"Ik moet zeggen dat het een mooie baan is. Vrij technisch, dat vind ik leuk", liet Van der Garde na afloop via Twitter weten. "In eerste instantie was de baan nog vrij vuil, maar daarna werd het beter."

"Ik heb er van genoten. Er waren wat problemen aan het begin van de sessie, maar de auto verbeterde en we  hebben het programma kunnen afronden. Ik was blij dat ik weer in de auto zat. Op naar India."

Eerder dit seizoen nam de Nederlander al deel aan een oefensessie voor de Grand Prix van China en Japan. Tijdens de tweede vrije training kroop Vitaly Petrov weer achter het stuur bij Caterham.

Hamilton

Lewis Hamilton zette de snelste tijd neer in de ochtendsessie. De coureur van McLaren bleef Fernando Alonso en Mark Webber voor. Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel noteerde de vijfde tijd.

Later op de dag was Vettel tijdens de tweede vrije training wel de snelste. Hij troefde zijn Red Bull Racing-collega Webber af. Alonso legde beslag op plek drie, voor Jenson Button en Michael Schumacher.