HOOFDDORP - Sergio Perez volgt Lewis Hamilton op bij McLaren. Dat bevestigt het Formule 1-team in een persbericht.

Hamilton rijdt vanaf komend seizoen voor Mercedes.

De pas 22-jarige Perez is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Sauber. Dit jaar eindigde hij op het podium in Maleisië en Canada.

McLaren wil niet zeggen voor welke duur het de Mexicaan aan zich heeft gebonden.

“Ik ben heel erg blij deze overstap", zegt Perez in een verklaring. "McLaren is een van de grootste teams in de historie van de Formule 1. Het is een eer dat ik in 2013 de teammaat van Jenson Button mag zijn.”

“Ik weet dat dit een heel grote stap is, maar ik ben er klaar voor. Natuurlijk wil ik het seizoen bij Sauber zo goed mogelijk afmaken. Daarna mag ik samenwerken met Jenson, iemand die ik al lang bewonder, een grote kampioen.”

Ferrari

De afgelopen maanden werd Perez in verband gebracht met Ferrari. Hij is dan ook lid van de Ferrari Driver Academy en heeft zelfs getest voor de ‘Scuderia’.

Kansen op een stoeltje bij Ferrari in 2013 had hij echter niet. President Luca di Montezemolo vindt de Mexicaan nog niet ervaren genoeg.

Whitmarsh

“Namens iedereen bij McLaren heet ik Sergio welkom. Zijn prestaties in 2012 hebben ons ervan overtuigd dat hij een groot talent is”, meldt teambaas Martin Whitmarsh van McLaren.

“Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een titelkandidaat.”

Whitmarsh staat ook stil bij het vertrek van Hamilton. “Een groot hoofdstuk van zijn leven heeft hij bij ons geschreven. Hij zal altijd lid blijven van een selecte club, die van coureurs die een titel behaalden in dienst van McLaren.”