HOOFDDORP - Mercedes heeft nog altijd geen beslissing genomen over het al dan niet aanbieden van een nieuw contract aan Michael Schumacher. 

Dat zegt teambaas Ross Brawn van de renstal in gesprek met Autosport. De 43-jarige Schumacher zal Mercedes naar alle waarschijnlijkheid moeten verlaten als Lewis Hamilton wordt aangetrokken.

“Er is nog steeds geen duidelijkheid vrees ik. Veel kan ik er niet over zeggen. Zeker is wel dat Schumacher ons vooruit heeft geholpen”, zegt Brawn. “Het wordt een moeilijke beslissing. Natuurlijk betrekken wij hem in dat besluit, de besprekingen zijn gaande.”

Hamilton

Brawn erkent voor het eerst met zoveel woorden dat zijn team Hamilton wil overnemen van McLaren.

“Ik denk dat elk team dat ambitieus is zich wil versterken. Dat geldt ook voor ons. Er is heel veel speculatie. De komende weken of maanden wordt alles een stuk duidelijker.”

Toilet

Schumacher is bezig aan een matig seizoen, vol incidenten. In de Duitse pers wordt hij genadeloos aangepakt. Bild somde onder de kop “SORRY, SCHUMI...Bist Du zu alt für die Formel 1?” een aantal incidenten op tijdens de voorbije Grand Prix van Singapore.

Zo zat Schumacher tijdens de minuut stilte voor de overleden Formule 1-arts Sid Watkins op het toilet en noemde hij Jean-Eric Vergne abusievelijk ‘Jean-Marc’ Vergne.

Ook dacht hij dat de nummer twee van een Grand Prix twintig punten krijgt in plaats van achttien en dat het tijdsverschil met Europa acht uur in plaats van zes uur bedraagt.