HOOFDDORP - Teambaas Martin Whitmarsh van McLaren gaat ervan uit dat zijn renstal ook de komende jaren kan rekenen op de diensten van Lewis Hamilton.

De wereldkampioen van 2008 is in het bezit van een aflopend contract en zou in de belangstelling staan van Ferrari en Mercedes GP.

“Ach, die speculaties. Binnen het team hebben we het er nooit over, het is vooral iets waarmee de buitenwereld zich bezighoudt”, meldt Whitmarsh in gesprek met Sky Sports.

“We zijn nu gefocust op het winnen van races, zoals zondag gebeurde in Canada. Het winnen van de titel is het enige dat telt.”

Volgens Whitmarsh is er geen enkele reden waarom er na het seizoen een einde zou komen aan het huwelijk tussen Hamilton en McLaren.

“Lewis maakt heel graag deel uit van het team, net zoals wij Lewis er graag bij hebben. Hij zal nog veel races winnen, hopelijk voor ons.”

Hamilton bezet in het kampioenschap na zeven races de eerste plaats met 88 punten. Dat zijn er respectievelijk twee en drie meer dan Fernando Alonso en Sebastian Vettel.