AMSTERDAM - Lewis Hamilton heeft vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van India de snelste tijd neergezet.

De coureur van McLaren stak er met een rondje van 1.26,836 met kop en schouders bovenuit op het Buddh International Circuit. Wereldkampioen Sebastian Vettel moest 0,580 toegeven en Mark Webber gaf 0,592 prijs.

Jenson Button realiseerde een rondje van 1.28,394, waarmee hij het Mercedes-duo Michael Schumacher (1.28,531) en Nico Rosberg (1.28,542) aftroefde.

Alonso valt stil

Fernando Alonso kwam niet verder dan een rondje van 1.35,899, niemand was trager. De Ferrari van de Spanjaard viel tijdens zijn sessie vanwege motorproblemen opeens stil en hij toog vervolgens naar de pits.

Overigens verliep de training niet geheel vlekkeloos. De wagens moesten in het begin enkele keren gas terugnemen omdat er honden over het circuit liepen.

Titels

De tweede vrije training wordt later op vrijdag verreden, zaterdag is de kwalificatie en op zondag is de race. Drie weken geleden al stelde Vettel de titel veilig. Zijn team Red Bull Racing is ook verzekerd van de eindzege bij de constructeurs.

Button, Alonso, Webber en Hamilton strijden om plaats twee in het kampioenschap. Zij worden gescheiden door slechts 26 punten.