AMSTERDAM - Robert Kubica heeft de afgelopen weken dusdanige stappen in zijn revalidatieproces gezet dat de dokter die hem al maanden behandelt ervan overtuigd is dat de Pool terug zal keren in de Formule 1.

“Het gaat geweldig. Er was schade aan zijn spieren, pezen en zenuwen, maar inmiddels heeft hij weer gevoel in zijn vingertoppen”, meldt dokter Riccardo Ceccarelli tegen het medium Omnicorse.

Kubica liep zijn verwondingen in februari op bij een rallyongeval. Vooral zijn rechterarm en -hand waren lange tijd bron van zorg en ook brak hij zijn been. Zijn team Lotus Renault verving hem door Nick Heidfeld, die onlangs moest wijken voor Bruno Senna.

Aansterken

Teambaas Eric Boullier van Lotus Renault wil het liefst eind oktober weten of Kubica in staat is in 2012 een van de twee ‘zitjes’ in te nemen.

“De spieren zijn een paar maanden niet actief geweest, dus die moeten nog aansterken”, zegt Ceccarelli, die zich niet wil laten vastpinnen op een datum. “Maar het is niet langer de vraag of, maar wanneer hij terugkeert in de Formule 1.”

Geen datum

Zaakwaarnemer Daniele Morelli van Kubica sluit zich bij de woorden van Ceccarelli aan. “We kunnen nog geen datum prikken voor zijn rentree, we moeten de natuur zijn gang laten gaan.”

Niet uit te sluiten valt dat Kubica een deel van of het gehele seizoen 2012 als testrijder zal fungeren. Volgens Italiaanse media hoeft dat niet per se bij Lotus Renault te zijn. Ferrari schijnt zeer gecharmeerd te zijn van de 26-jarige Pool.