AMSTERDAM - De Australische coureur Daniel Ricciardo zal tijdens de aanstaande Britse Grand Prix zijn Formule 1-debuut maken bij HRT. De Spaanse renstal bevestigde donderdag dat het 21-jarige talent vaste coureur Narain Karthikeyan gaat vervangen.

Ricciardo is de Britse Formule 3-kampioen van 2009 en behoort al enige tijd tot de Red Bull-stal. Op de vroege vrijdagtrainingen van de Grands Prix in 2011 mocht hij steevast een Toro-Rosso aan de tand voelen en dat deed de Australiër naar behoren.

De coureur die momenteel uitkomt in de World Series by Renault liet eerder al weten dat het de bedoeling is dat hij tot het einde van het seizoen achter het stuur van de HRT kruipt.

Druk

"Ik geloof dat dat het plan is ja, om het seizoen uit te rijden. Daarnaast blijf ik meedoen in de World Series. Dus het wordt druk tot het einde van het jaar. Hopelijk doe ik genoeg ervaring op en weet ik straks waar het allemaal om draait."

Karthikeyan moet plaats maken en keert naar verwachting alleen voor de inaugurele Indiase Grand Prix, zijn thuisrace, terug bij het achterhoedeteam.