AMSTERDAM - Ford heeft Ferrari voor de rechter gedaagd vanwege de naam van de auto waarmee de Italiaanse renstal het wereldkampioenschap van 2011 betwist.

Volgens het Amerikaanse autoconcern lijkt de F150 van Ferrari te veel op de F-150, een pick-uptruck van Ford. De aanklacht werd ingediend in Detroit, de bakermat van de Amerikaanse auto-industrie, zo bericht Reuters.

“F-150 is de naam van een belangrijk en gevestigd merk van Ford”, luidt een statement van het concern. “Het is de naam van het topmodel in de F-Series, de vrachtauto die de afgelopen 34 jaar het meest werd verkocht in de Verenigde Staten.”

Juridische stappen

Ford heeft Ferrari opgedragen de wagen een andere naam te geven. “Maar ze reageerden niet op tijd op ons verzoek. Daarom rest ons niets anders dan juridische stappen te ondernemen om ons belangrijke merk te beschermen.”

Vooral de door Ferrari in het leven geroepen website www.ferrariF150.com heeft de irritatie gewerkt van Ford. Volgens de Italiaanse renstal verwijst ‘150’ naar het aantal jaren dat Italië in 2011 onafhankelijk is.

De F-150 van Ford wordt overigens niet verkocht in Europa.