AMSTERDAM - Ferrari heeft vrijdagmorgen in het hoofdkwartier in het Italiaanse Maranello de F150 gepresenteerd. Met deze wagen strijden Fernando Alonso en Felipe Massa in 2011 om de Formule 1-titel.

De auto is de opvolger van de F10, waarmee Alonso in 2010 nipt naast de rijderstitel greep.

De F150 lijkt een evolutie van zijn voorganger. Enkel de neus is iets hoger, waardoor hij enigszins overeenkomt met die van de Red Bull RB6.

Ook de achtervleugel is flink gegroeid en onder meer uitgerust met een systeem om het bovenste dwarselement vlak te zetten. Dit wordt in 2011 ingevoerd om het inhalen te bevorderen.

Verder ontbreek de zogenaamde 'shark fin', het gedeelte dat de 'airbox' (de luchtinlaat boven het hoofd van de coureur) verbindt met de achtervleugel. Vorig seizoen zat het extra topsnelheid genererende F-duct-systeem hierin verborgen, maar dat is dit jaar verboden.

V8

De auto wordt aangedreven door de 2,4-liter V8 waarvan men in de Formule 1 al jaren gebruikt maakt. Deze motoren worden in 2013 vervangen door 1,6-liter viercilinders met een turbo.

Pirelli maakt in 2011 zijn rentree als bandenleverancier van de koningsklasse. Elk team maakt gebruik van het Italiaanse rubber.