LONDEN - Hispania Racing (HRT) is naarstig op zoek naar geld, maar het jonge Formule 1-team ontkent dat het in de verkoop is gezet. ''Het team staat niet te koop, we werken hard aan 2011'', zei een zegsvrouw van het team vrijdag.

HRT reageerde op verhalen in de Spaanse media dat eigenaar Jose Ramon Carabante de verkoop van het team als enige uitweg ziet in de problemen.

''Carabante is juist op zoek naar sponsors en investeerders. Er is een Spaanse partij zeer geïnteresseerd in samenwerking, maar het valt tegenwoordig niet mee om zaken snel te regelen'', aldus de woordvoerster.

Debuut

Hispania maakte dit seizoen zijn debuut in de Formule 1 en wist geen enkel punt te scoren.

Vier coureurs kwamen in actie voor het team van manager Colin Kolles: Bruno Senna, Kharun Chandhok, Christian Klien en Sakon Yamamoto.

Bolide 2011

De ontwikkeling van de bolide voor 2011 verloopt overigens moeizaam. Weliswaar heeft Williams ingestemd met het leveren van de versnellingsbak en kan Cosworth de motor leveren, een chassis is er nog niet.

Dallara beëindigde in mei het contract en vorige maand besloot Toyota een voorgenomen samenwerking met HRT af te blazen.