Alles over het Formule 1-seizoen 2020

Alles over het Formule 1-seizoen 2020
Lees in dit dossier alles over het Formule 1-seizoen 2020, de teams, coureurs als Max Verstappen en Lewis Hamilton en de Grand Prix van Nederland op Zandvoort.

Nieuws uit de Formule 1

Wat is er veranderd in 2020 in de Formule 1?

Ten opzichte van 2019 verandert er weinig in het komende Formule 1-seizoen. De technische regels blijven vrijwel hetzelfde en ook op de rijdersmarkt zijn er niet veel verschuivingen.
Esteban Ocon keert terug in de Formule 1 en neemt de plaats over van Nico Hülkenberg bij Renault. Bij Williams staat Robert Kubica zijn plek af aan de Canadees Nicholas Latifi. De overige teams houden dezelfde rijdersbezetting als in 2019.
Hoewel er geen teams bijkomen of verdwijnen verschijnt er met AlphaTauri wel een nieuwe naam op de grid. Toro Rosso, het eerste team van Max Verstappen, heeft vanwege commerciële redenen een naamswijziging doorgevoerd. AlphaTauri blijft, net als Toro Rosso dat was, een dochterteam van Red Bull Racing. Ook qua samenstelling en personeel blijft alles hetzelfde.

Geld in de Formule 1

De financiële afspraken tussen de teams en de bazen van de Formule 1 zijn vastgelegd in het 'Concorde Agreement'. Het huidige contract is opgezet door de inmiddels vertrokken F1-baas Bernie Ecclestone en dateert uit 2009. Eind 2020 loopt deze verbintenis af.
Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning