BRUSSEL - De ministers van Financiën van de twaalf eurolanden praten maandagavond opnieuw over de zwakte van de dollar en de sterkte van de euro. Volgens de nieuwe Franse minister Gaymard moet "het afglijden (van de dollar) niet voortgaan".

Volgens Gaymard moeten de monetaire autoriteiten in zowel de VS als in Azië, waar sommige munteenheden zoals de Chinese gekoppeld zijn aan de dollar, actie ondernemen.

De ministers praten verder over hoe het verder moet met de tekortprocedure tegen een reeks eurolanden. Conclusies worden niet verwacht.

Dinsdag zijn de ministers van Financiën van de hele Unie bijeen. Ze bespreken onder meer de problemen met de statistieken van Griekenland, waar het tekort veel hoger blijkt te zijn dan jarenlang gemeld. Ook staan maatregelen tegen het witwassen van geld op het programma. Een bestaande Europese wet die witwassen van crimineel geld moet voorkomen, wordt uitgebreid naar financiering van terrorisme.

Verder staat een reeks technische punten op de agenda, waaronder onafhankelijkheidseisen voor accountants, omzetting van internationale afspraken voor kredieteisen ('Basel-II') in EU-wetten en een vereenvoudiging van de BTW-plicht voor dienstverlenende bedrijven.