NIEUWENGEIN - De aankoop van een appartement is afgelopen kwartaal goedkoper geworden. De prijs van een appartement daalde met 0,8 procent en kwam uit op gemiddeld 154.000 euro. Dat blijkt uit cijfers die de makelaarsvereniging NVM donderdag heeft gepubliceerd. Het kwartaalrapport toont ook dat er meer appartementen te koop staan.

Gemiddeld moesten kopers iets meer betalen voor een woning. De doorsnee prijs van een huis steeg ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar met 0,3 procent en kwam daarmee op 217.000 euro te liggen. Opvallend is dat een vrijstaande woning meer dan 2 procent duurder werd. De voorgaande kwartalen stond de markt voor vrijstaande koopwoningen onder druk.

Volgens de NVM laten de cijfers zien dat de woningmarkt stabiel is. De makelaars verwachten dat de prijs van een woning ook in het laatste kwartaal van 2004 maar mondjesmaat zal stijgen.

De prijsstijging van woningen was afgelopen kwartaal het sterkst in de stad Groningen, waar een huis gemiddeld 2,2 procent duurder werd. In Zuid-Limburg kwam de gemiddelde huizenprijs niet in beweging.