AMSTERDAM - De beloning van topbestuurders kan de komende jaren flink stijgen. Door nieuw beloningsbeleid bij grote Nederlandse bedrijven kunnen de topsalarissen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dit meldt Het Financieele Dagblad dinsdag na een eigen inventarisatie naar de nieuwe beloningssystemen van een groot aantal AEX-bedrijven.

De nieuwe systemen van beloning die de grote Nederlandse ondernemingen hebben voorbereid of ingevoerd voorzien in een forse stijging van de variabele beloning. Die wordt mogelijk gemaakt door een aantrekkende economie en een herstellend beursklimaat.

ABN Amro-topman Rijkman Groenink, die vorig jaar 2 miljoen euro salaris plus 1,4 miljoen euro aan aandelen en opties kreeg, kan zijn beloning zien stijgen naar 6,6 miljoen euro bij 'uitzonderlijke prestaties'. Crispin Davis van Reed Elsevier kan zijn beloning zelfs zien verdrievoudigen naar 11,5 miljoen euro.

De prestaties van de voorzitters worden afgemeten aan de ontwikkeling van het resultaat en de beurskoers van een aantal concurrenten. In een slecht jaar kan dat betekenen dat bestuurders op hun basissalaris terug moeten vallen, zoals vorig jaar de bestuurders van Aegon en Van der Moolen overkwam.