AMSTERDAM - Nederlandse vrouwen zijn onzeker als het gaat om hun financiële positie en carrière. Ruim één op de drie (35%) heeft weinig vertrouwen in de keuzes die ze maakt ten aanzien van haar financiële investeringen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Clearblue, producent van onder meer zwangerschapstesten.

Opmerkelijk is dat nog meer vrouwen, maar liefst 41 procent zelfs ontevreden tot zeer ontevreden is over deze keuzes.

Eén op de vijf vrouwen is onzeker over haar carrièrekeuzes (21%), een zelfde deel is er ook niet gelukkig mee. Het tegenovergestelde geldt voor gezin, familie, relaties en vrienden: een overgrote meerderheid heeft juist veel vertrouwen in haar keuzes op dit gebied en voelt zich er ook goed bij.

Familie en vrienden

Ook wanneer gevraagd wordt naar wat Nederlandse vrouwen het belangrijkste in hun leven vinden, winnen familie en vrienden het van carrière. 6% besteedt haar tijd het liefst op kantoor, terwijl voor ruim de helft (56%) familie de belangrijkste tijdsbesteding is.

Ook in de andere onderzochte landen (Groot-Brittannië, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Zweden) delft carrière het onderspit. Familie is in deze landen zelfs nog populairder dan in Nederland. Zo staat bij 80% van onze oosterburen familie op nummer één en ook voor de Engelsen en Fransen steekt familie er met kop en schouders bovenuit (respectievelijk 70% en 71%).