Tweede Miljonairsbeurs toont luxe en glamour

AMSTERDAM - Ongeveer 70.000 tapijttegels, een zandstrand van vierkante meter, ongeveer 500 miljoen euro aan luxe-goederen en genodigden tijdens de gala-avond op donderdag. De tweede Miljonair Fair in het Holland complex van de Amsterdamse Rai straalt dit jaar nog meer dan vorig jaar. "De hang naar glamour in Nederland is nog steeds groot, zegt organisator Yves Gijrath.

Ondanks de economische tegenwind blijft een groep mensen de behoefte voelen om van tijd tot tijd te genieten van de mooie dingen in het leven, is de overtuiging van Gijrath. "In Nederland is glamour voor een grote groep mensen altijd onderschat. Met de Miljonairsbeurs bieden wij ze de mogelijkheid om met volle teugen te genieten van wat mooi is, het ambachtelijke werk. Daarnaast is die glamour toegankelijk voor een breed publiek.

De beurs speelt zich af op een vloeroppervlakte van 22.000 vierkante meter. In totaal staan er tweehonderd standhouders, terwijl dat er vorig jaar nog zeventig waren. De grootsheid is het meest opvallende aan de nieuwe opzet van de huishoudbeurs voor miljonairs. "Ik denk dat we met 4500 genodigden de grootste glamourparty ooit in Nederland houden. Zij zullen verrast worden met auto's die het daglicht nog niet hebben gezien, zoals de nieuwe BMW 6 serie en Maserati Quatro Porte. Daarnaast zijn de Maybach 58 en 62 te zien.

Tijdens de driedaagse beurs is er dagelijks een modeshow van de Nederlandse ontwerper Mart Visser en toont Wolford de nieuwe collectie bodyfashion. Opvallend is de verkoop van de vijftig grote schilderijen van prinses Máxima, gemaakt van foto's. Ze worden in een gelimiteerde oplage verkocht. Voor het goede doel wordt een Jaquar geveild. Een deel van de opbrengst gaat naar Orange Babies, de organisatie die aidskinderen helpt. De stand van Orange Babies wordt bemand door onder anderen Leontien Borsato, Gordon, René Froger en Carolien Tensen.

In een zandbed van 625 vierkante meter toont het bedrijf Starline een groot aantal zwembaden tussen de palmbomen. Het is de grootste stand op de beurs. Wie een luxe buitenverblijf zoekt, kan bij verscheidene onroerend goedhandelaren terecht voor bouwgrond. "Er staat onder anderen makelaars uit Marbella en Frankrijk, aldus Gijrath. Bijzonder op de beurs noemt hij de eerste computer die is uitgevoerd met diamanten; te koop voor 400.000 euro. De eigenaar Tulip presenteert daar ook haar nieuwe serie draagbare computers.

Naast auto's en paarden staat er ook een privé-jet in de hal en enkele jachten en sloepen, onder meer een handgemaakte jacht van Fairline. Bovendien de Europese introductie Riva Rama, silver edition jacht. Wie niet houdt van vertier op het water kan een van de meest luxueuze caravans kopen. Er staat er een van zestien meter lang. Verder zit de glamour vooral in de sieraden, horloges, kaviaar en een kasteel uit Qatar ontworpen door Jan de Bouvrie. Met deze luxe uit vervlogen tijden wil het Arabische Schiereiland de beter gesitueerde toeristen naar Qatar halen.

De beurs, die wordt geopend door tennisbabe Anna Koernikova, is vanaf vrijdag 12 tot en met zondag 14 november open voor publiek.

NUwerk

Tip de redactie