AMSTERDAM - Criminelen hebben een nieuwe manier gevonden om giro- en bankrekeningen vanparticulieren te plunderen. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Er zijn inmiddels tientallen aangiften van gedupeerden binnengekomen. Depolitie is in opdracht van de Postbank een onderzoek begonnen. Mogelijk zijn erook bankmedewerkers bij de fraude betrokken.

De fraudeurs maken van derekeningen van de getroffenen en/of-rekeningen, zodat er twee namen aan eenrekening gekoppeld zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van valseidentiteitspapieren en bankformulieren van de slachtoffers. Vervolgensontvangen de criminelen de pinpas met bijbehorende code die zij als ´nieuwe’rekeninghouders krijgen toegestuurd. Het is daarna gemakkelijk om de rekeningleeg te halen.

Een gedupeerde Amsterdammer maakt er melding van dat er binnen drie dagen.000 euro van zijn girorekening werd afgeschreven. Hij ontving nooit eenschrijven waarin stond dat zijn rekening een en/of-rekening was geworden. Hijvermoedt dat er voorkennis in het spel is, aangezien de dieven wisten dat erzoveel geld te halen viel. De politie onderzoekt nu of er medewerkers van of dePostbank of van een postkantoor bij de fraude betrokken zijn.