Te gemakkelijke, maar wel lekker zomerse romantische komedie met de nog altijd charmante Emma Thompson en Pierce Brosnan.

"Jij begrijpt me tenminste," klaagt Richard (Pierce Brosnan), wanneer zijn ex Kate (Emma Thompson) informeert naar al zijn mislukte relaties sindsdien.

"Dat komt," antwoordt ze, "omdat ik ben opgeleid tot kinderpsycholoog."

Au! Niet alle grappen in The Love Punch zijn zo raak, maar de formule van deze zomerfilm is wel aanstekelijk grappig: twee kibbelende exen, die bovendien al wat op leeftijd zijn, in een krankjorum avontuur vol autoachtervolgingen en klimpartijen.

"Je wilt niet toevallig wat tijgerbalsem op mijn stuitje smeren?"

Hedgefund

Het is de laatste werkdag van zakenman Richard en de dag waarop Kate afscheid neemt van hun dochter, die op zichzelf gaat wonen. Vanaf nu wacht ze alleen nog maar verveling, golf en wat internetdating voor Kate. Maar dan blijkt dat een hedgefund Richards bedrijf naar de knoppen heeft geholpen. Wég is hun pensioen.

"Oké, Guevara," spot Kate, "wat nu?". Op Richards voorstel reizen ze naar Parijs om oplichter Vincent Kruger te confronteren, maar die lacht ze vierkant uit. Kate heeft een ander plan: Kruger gaat binnenkort trouwen en heeft zijn aanstaande een dure diamant cadeau gedaan. Van hún pensioengeld. "Die zouden we moeten stelen."

Halsketting

Regisseur en scenarioschrijver Joel Hopkins (Last Chance Harvey) serveert dikke plakken kolder. Samen met hun bevriende buren Jerry en Penelope (Timothy Spall en Celia Imrie) moeten ze vier Texanen zien te ontvoeren, een bruiloft crashen aan de Côte d'Azur en de halsketting stelen van het ongelukkige bruidje.

Een scheve plaksnor en een katten- en bloemenallergie; sommige grappen in The Love Punch kunnen écht niet meer. Maar daar staan veel leuke scènes tegenover, zoals die waarin Kate zich tussen de jonge vriendinnen van de bruid probeert te mengen of de scène met het pistool, waarin Brosnan heel even in een oude rol glipt.

Bekijk de trailer:

Zelfspot

Leuk zijn ook de romantische Franse hoteleigenaresse en de terugkerende grap over het obscure verleden van buurman Jerry. Dat de komedie, na een wat trage start, uiteindelijk wel werkt is vooral te danken aan de zelfspot en het spelplezier van het viertal Thompson, Brosnan, Spall en Imrie.

Voorspelbaar is het luchtige verhaaltje natuurlijk wel, maar de plannen die de twee koppeltjes op het zonnige hotelterras in Parijs smeden zijn vaak, om hun eigen woorden te gebruiken, "absurd, gek, onzinnig, dom,…maar briljant". Nou ja, dat laatste dus niet echt. Laten we zeggen: vermakelijk.

Te zien in 57 zalen.

Lees alle filmrecensies