Weinig verrassende, maar wel volop gênante momenten; That Awkward Moment is meer ranzig dan romantisch.

Laten we eerlijk zijn, romantische komedies moeten het vaak helemaal niet hebben van verrassende scenario's.

De romkom is een genre dat de liefhebbers het liefst consumeren in het smaakje geruststellend voorspelbaar. De liefde overwint altijd. Fijn.

Wél essentieel is een leuke cast met een beetje chemie. En met de blauwe ogen van High School Musical-ster Zac Efron, de 'looks' van Michael B. Jordan, de charmante Mackenzie Davis en de lach van Imogen Poots zit het wel goed in That Awkward Moment.

Voorgoed single

Jason (Efron), Daniel (Miles Teller), Chelsea (Davis) en Mikey (Jordan) zijn goede vrienden. Wanneer Mikey gedumpt wordt door zijn vriendin, zetten de anderen hun indrukwekkende ervaring met flirten en one-night stands in om Mikey op te vrolijken. Jason, Daniel en Mikey zweren dat ze voorgoed single zullen blijven.

Bekijk trailer: 

Maar hoe leuk het schijnbaar ook is om als 20-jarige te gaan stappen met een viagra-pilletje in je mik; dat is natuurlijk een belofte die ze niet kunnen houden. Jason valt als een blok voor de onweerstaanbare Ellie (Poots). Ook de anderen ontkomen uiteindelijk niet aan de échte liefde.

Bruiningscrème 

De titel van deze komedie verwijst naar het moment, na een paar weken onbezorgd rollenbollen, waarop één van de twee geliefden de woorden "En? Dus…?" uitspreekt - meestal gevolgd door een gênante stilte. Vanaf dat moment is er, volgens de makers, geen weg terug meer: je moet het óf uitmaken, óf de relatie wordt serieus.

'Akward' is vooral de grofheid waarmee in deze film tegen vriendschap, liefde en seks wordt aangekeken. Jason houdt een rooster bij met neukmaatjes en ziet Ellie aan voor hoer. Daniel zit steevast op Jasons wc te stinken. Mikey heeft een oranje piemel omdat hij masturbeerde met de bruiningscrème van Daniel.

Egoïstisch mannetje

Dat is allemaal net zo smaakvol en logisch, als Jason die door een misverstand op een sjiek kostuumfeest belandt met een enorme dildo die uit zijn broek hangt, daar gewoon mee blijft rondlopen en zo de sympathie wint van Ellies vader. In het echt zouden we Jason waarschijnlijk maar een vervelend en egoïstisch mannetje vinden.

Waarom is That Awkward Moment dan toch niet vreselijk ergerlijk? Misschien omdat het privéparkje dat Jason en Ellie vinden wel mooi romantisch is. Of misschien omdat Poots en de karaktervolle Mackzenzie Davis je toch even doen vergeten dat ze meespelen in een ontzettend voorspelbare en platvloerse komedie.

In 66 zalen te zien