Smullen van nog meer uit de hand gelopen lekkernijen in het vrolijke vervolg op de 3D familieanimatiefilm Het regent gehaktballen.

Cloudy with a Chance of Meatballs, zoals de film in het Engels heet, was in 2009 de verrukkelijk absurde eerste animatiefilm van Phil Lord en Christopher Miller.

Van dat duo kunnen we binnenkort meer leuks verwachten. De LEGO film 3D draait vanaf 14 februari in de bioscopen.

Maar eerst zetten we dus nog even een 3D-brilletje op voor het vervolg van hun debuutfilm. Het regent gehaktballen 2 is weliswaar geregisseerd door een ander duo (Lord en Miller waren dit keer slechts producenten) maar ook deze film zit weer vol vreemde vondsten, filmcitaten, woordspelingen en kinderlijk leuke grappen.

Niet helemaal veilig

Flint (in de Nederlandse versie met de stem van Tim Murck) is een jonge uitvinder, die al in de eerste film moest ervaren dat sommige van zijn uitvindingen misschien wel geniaal, maar toch niet helemaal veilig zijn. Zijn machine die water kan omzetten in etenswaren (gehaktballen, softijs, spaghetti…) sloeg helemaal op hol.

Flints grote voorbeeld is de beroemde uitvinder Chester V. (Johnny Kraaijkamp jr.). Maar is de arrogante V. wel te vertrouwen? Probeert hij Flint niet gewoon te gebruiken om hem de weg te wijzen naar zijn uitvinding, die op een verlaten eiland nog steeds aan één stuk door voedselachtige dingen ligt te produceren?

Bekijk de trailer:

Enorme porties

Het apparaat is niet te stoppen. Het is "een ramp van enorme porties!". Flint, zijn vader en vriendinnetje Sam (Do) kijken hun ogen uit bij de aanblik van het vreemde dierenleven dat op het eiland is ontstaan: Flamango’s, Vispansees, Struisbananen… En niet alles is even vreedzaam. "Grote Quacamole! Het is de Tacodil!"

Begeleidende volwassen hebben het waarschijnlijk meteen door; Het regent gehaktballen 2 knipoogt vrolijk naar die andere film over grote beesten op een verafgelegen eiland. Inderdaad: Jurassic Park. Zelfs de beroemde scène met de dreunende voetstappen en het trillende water in het glas ontbreekt niet.

Het is natuurlijk allemaal, zoals Flints vader het zeggen zou, “één grote emmer kletshaas”. De makers proberen de kijkertjes nog een ecologische boodschap mee te geven, maar dat is grotendeels vergeefse moeite. De "baldadige burgers" stampen lekker overal overheen.

Geeft ook helemaal niks. Het regent gehakballen 2 is niet zo verrassend als het origineel, maar ziet er weer mooi uit, biedt een onderhoudend avontuur en prikkelt de verbeelding. De kinderen kunnen achteraf thuis nog uren pret hebben met het verzinnen van rare kruisingen tussen dieren en voedsel. Geanimeerde apekool.

In 151 zalen te zien.