Uitgelicht door de filmredactie van NU.nl. Wat mogen we deze maand absoluut niet missen op filmgebied?

Bro’s Before Ho’s

Nieuwe komedie van de makers van New Kids Turbo en Nitro. Twee broers spraken ooit af dat ze nóóit een relatie beginnen. Dat wordt lastig wanneer ze beiden verliefd worden op hetzelfde meisje. Lekker lompe romkom met Tim Haars, Daniël Arends en Sylvia Hoeks.

Vanaf 5 december

Bekijk de trailer:

Inside Llewyn Davis

De nieuwe film van de Coen Brothers is een onderkoelde muzikale komedie over een weinig succesvolle folksinger, Llewyn Davis (Oscar Isaac) in het New York van de jaren zestig. Met een glansrol voor John Goodman én een kat.

Vanaf 5 december

Bekijk de trailer:

Soof

Romantische komedie van Antoinette Beumer (De Gelukkige Huisvrouw) naar de columns van Sylvia Witteman. Lies Visschedijk speelt de druk bezette huismoeder Soof die is uitgekeken op haar man (Fedja van Huêt) en een cateringbedrijf begint.

Vanaf 12 december

Bekijk de trailer:

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Het onvermijdelijke tweede deel uit de Hobbit-trilogie is hopelijk minder aangelengd en opgerekt dan het eerste deel. Maar aangezien dat een kassucces was, zal The Desolation of Smaug dat ongetwijfeld ook worden.

Vanaf 12 december

Bekijk de trailer:

Nymphomaniac 2

Het Deense enfant terrible Lars von Trier maakt de feestdagen pittig met een tweedelige arthouse pornofilm (!) rond seksverslaafde Charlotte Gainsbourg. Met verder Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Uma Thurman én hardcore scenes. Dat wordt vast weer bijzonder.

Vanaf 26 december