Nogal clichématige actiethriller over een gokkende student die een groot gokimperium wordt ingezogen. Met Justin Timberlake en Ben Affleck.

Justin Timberlake timmert aardig aan de weg als acteur. Later dit jaar is hij te zien in de nieuwe Coen Brothersfilm, Inside Llewyn Davis; en eerder bewees hij prima op zijn plek te zijn in komedies (Bad Teacher, Friends with Benefits) en drama's (The Social Network).

Runner, Runner is een actiethriller die minder van zijn acteerkwaliteiten vergt, want Justin moet vooral moeilijk kijken.

Dat kan hij meteen al in het begin, wanneer hij als de slimme student Richie Furst in de problemen komt. Hij sneuvelde al op Wall Street door de crisis, en nu verdient hij een zakcentje bij door als tussenpersoon te fungeren voor gokkers. Maar dat kan de nette universiteit Princeton natuurlijk niet toestaan: Richie moet stoppen met zijn bijverdienste of mag opkrassen.

Marathonsessie

Hij besluit zijn studiebeurs, 17.000 dollar, in te zetten bij het online gokken en na een marathonsessie is hij alles kwijt.

Maar hij heeft ook gemerkt dat er een fout in het systeem van de goksite zit. Hij besluit de baas van de site met zijn bevindingen te confronteren. Is hij een slecht verliezer of een geniale student? Hoe dan ook, Richie gaat verhaal halen in Costa Rica.

Daar weet hij met zijn charmante babbel bij gastvrouw Rebecca (Gemma Arterton) door te dringen tot gokbaas Ivan Block (Ben Affleck, nogal op de automatische piloot). Die waardeert het uiteindelijk dat Richie zijn bevindingen niet online heeft gezet, en is zelfs bereid zijn verlies ruim te compenseren. Maar Richie kan ook voor Ivan komen werken.

Wall Street

Richie, die eindelijk het grote geld ruikt, neemt uiteraard het aanbod van een baan aan, en natuurlijk maakt hij de fout verliefd te worden op Rebecca, die het vriendinnetje van Block is.

Runner, Runner doet geen moeite voorspelbaarheid te vermijden, al zitten er ook nog wat verrassingen in het verhaal. Maar Runner, Runner doet vooral aan Wall Street (1987) denken.

Want met een slimme doch naïeve nieuweling die zich laat verblinden door een leermeester die met geld smijt volgt de film het stramien van Wall Street. Zelfs de maîtresse én de minder fortuinlijke vader van de hoofdpersoon ontbreken niet. Runner, Runner is aardig, maar van de regisseur van The Lincoln Lawyer en de schrijvers van Rounders mocht meer verwacht worden.

Bekijk trailer:

Te zien in zeventig zalen