Geestige komedie waarin een drugsdealer en een stripper als net gezinnetje poseren om drugs te smokkelen. Met Jennifer Aniston en Jason Sudeikis.

Sinds het succes van The Hangover-trilogie zijn er veel komedies die ook proberen te scoren met een pittige mix van vlotte dialogen, grof taalgebruik, harde grappen, bizarre wendingen, en een vleugje seks en drugs.

Het soort komedies dat in de Verenigde Staten alleen al vanwege het taalgebruik een R-rating krijgt. We're the Millers past ook in dat rijtje, en het is niet eens zo'n slechte poging.

Regisseur Rawson Marshall Thurber, die in 2004 Dodgeball maakte, houdt de vaart er aanvankelijk goed in bij We're the Millers.

We maken in snel tempo kennis met de hoofdrolspelers. Allereerst de hasjdealer David (Jason Sudeikis), die een aardig handeltje drijft in Denver. Zijn buurvrouw Rose (Jennifer Aniston) komt aan de kost als stripper, maar heeft flinke schulden.

Naïeve buurjongen

David komt in de problemen als hij de naïeve buurjongen Kenny (Will Poulter, erg grappig) te hulp schiet wanneer deze op zijn beurt een dakloos meisje (Emma Roberts) wil helpen.

Die wordt belaagd door straatrovers, maar wanneer ze van Kenny horen dat David een drugsdealer is, hebben ze een lucratiever doelwit en wordt David beroofd van zijn voorraad en zijn geld.

Davids 'baas' Brad Gurdlinger (hilarische rol van Ed Helms) zet hem voor het blok: hij kan van zijn schulden afkomen door een fikse partij hasj op te halen in Mexico.

Wanneer David zich afvraagt hoe hij de partij in godsnaam de grens over moet smokkelen krijgt hij een briljant idee: dat moet lukken door samen met Rose, Kenny en het dakloze meisje Casey te poseren als doorsnee Amerikaans gezin op vakantie in een camper. Meet the Millers!

Volgepropt

Uiteraard loopt dat reisje volkomen anders dan gepland, al was het maar omdat de partij hasj zo enorm is dat de camper van alle kanten volgepropt moet worden. Om zonder kleerscheuren op het afleveradres te komen moet Rose een beroep doen op haar stripteasekunsten. En dan is er ook nog een opdringerig Amerikaans echtpaar dat in de Millers geestverwanten ziet.

We’'e the Millers is een geestige komedie, maar net als The Heat vorige maand is hij met zo'n twee uur te lang om leuk te blijven. In het tweede uur wordt er onnodig tijd gerekt met te veel zijwegen, en dat is jammer.

Maar goed, ook in dat tweede uur zitten nog genoeg goede grappen om van een geslaagde komedie te mogen spreken - plus een striptease-act van Aniston.

Bekijk het interview dat NU.nl met de cast voerde

In 107 zalen te zien.