Komedie die gretig inhaakt op de populariteit van Boer Zoekt Vrouw. Cas Jansen blijft als boer overeind tussen flauwe grappen en cameo's.

Regisseur Steven de Jong liet zijn voorliefde voor het 'eerlijke' platteland al blijken in films als De Schippers van de Kameleon en De hel van '63.

Het is dan ook geen verrassing dat juist hij met een filmvariant komt op Boer Zoekt Vrouw, getiteld Leve Boerenliefde. Maar ook nu gaat hij clichés over eerlijke boeren en arrogante stadse fratsen helaas niet uit de weg.

De eerlijke boer die de spil vormt van het verhaal is Jelte (Cas Jansen, die was te zien in De Hel van '63 maar de laatste tijd vooral in C1000-spotjes figureert). Jelte is behalve een kleinschalige boer ook weduwnaar (scheiden is meer iets voor de stad natuurlijk). Zijn kinderen willen wel een nieuwe moeder maar daar heeft Jelte helemaal geen tijd voor.

Supermancomplex

Hij heeft zijn handen vol aan het melken van zijn koeien, waarbij hij weinig hulp heeft van zijn knecht, die een supermancomplex heeft; een running gag die maar niet leuk wil worden.

Bekijk trailer:

Video

Wanneer het tv-programma Leve Boerenliefde zijn enorme tent opzet in een naburig weiland raakt Jelte bovendien zijn stroomvoorziening kwijt. Hij gaat verhaal halen, maar de programmamakers zien in hem de ideale boer voor hun show.

Klik

Uiteraard voelt Jelte niets voor deze poppenkast, maar om van broodnodige stroom te worden voorzien (en zijn kinderen een plezier te doen) besluit hij mee te doen aan het programma. En ook een beetje omdat hij wel een klik heeft met presentatrice Wenda (Tatum Dagelet), die zelf steeds meer bedenkingen heeft bij de opgeklopte datingshow.

De kern van Leve Boerenliefde is een romance tussen twee personages die naturel worden geacteerd. Helaas wordt de romantische komedie een klucht door bordkartonnen bijfiguren (Dirk Zeelenberg is de vleesgeworden stadse arrogantie als de producer die zich voortdurend overschreeuwt) en een stortvloed aan overbodige cameo's van BN'ers, van Gerard Joling tot Erben Wennemars.

Relnicht

Alsof Joling en Maik de Boer niet genoeg zijn, zet Jamai Loman ook nog een clichématige relnicht neer, terwijl Harry Vermeegen zich zichtbaar afvraagt wat hij op de set doet.

En als boerenliefhebster is Sanne Wallis de Vries nog minder leuk dan in de Boer Zoekt Vrouw-parodie bij De Wereld Draait Door. Maar gezien de populariteit van dat tv-voorbeeld zal ook Leve Boerenliefde vast een groot publiek weten te vinden.

In 109 zalen