"I'm gonna fuck you with alcohol!" Die belofte maakt 21 & Over helaas helemaal waar.

"Be rested. Be sharp. Don't embarrass me."

De strenge vader van Jeff Chang (Justin Chon) had hem nog zo gewaarschuwd zich goed voor te bereiden op dat belangrijke sollicitatiegesprek.

De hele nacht feesten en zuipen met Miller (Miles Teller) en Casey (Skylar Astin) was niet wat hij in gedachten had.

Dronken stoet

Miller en Casey zijn naar de universiteitscampus gekomen om Jeffs 21e verjaardag te vieren. Eindelijk mag hij alle nachtclubs in. Hij moet en zal daarom ladderzat worden. Dat is traditie. "It's like when an eskimo kills his first penguin." De logica van de jongens is vaak niet te volgen, maar kennelijk ook niet te weerstaan.

En zo drinkt Jeff Chang een paar uur later dus wodka uit de navels van wildvreemde blanke vrouwen, staat hij bovenop de bar de kroeg in te pissen en maakt hij kotsend een ritje op een mechanische rodeostier.

Maar wanneer ze Jeff aan het einde van de nacht naar huis willen brengen, is er eigenlijk niemand die weet waar hij woont. En Jeff is te dronken om het ze te vertellen. Misschien kent die knappe studente Nicole (Sarah Wright) zijn adres? De dronken stoet trekt verder: op naar Nicoles studentenhuis!

Billenkoek

21 & Over is geschreven en geregisseerd door Jon Lucas en Scott Moore, de mannen die in 2009 een hit scoorden met The Hangover. Sta dus niet vreemd te kijken als alles wéér begint op de dag erna, er op de campus wéér een dier los rondloopt en je getrakteerd wordt op studentenmeisjes die smeken om billenkoek.

Bekijk de trailer

En ondertussen staat Jeff Chang dus, apelazarus, op een tampon te kauwen. Misschien is het allemaal ontzettend leuk als je jonger bent dan 21, maar het verhaaltje is zo voorspelbaar en de grappen zijn zo racistisch, sekstisch en stupide dat je er zonder alcoholische versnapering nauwelijks doorheen komt.

Jaarboekfoto

Het ergste is nog wel dat 21 & Over ook zo hypocriet is. Comazuipen mag, maar aan het eind van de film zijn Miller, Casey en Jeff tóch een beetje volwassener geworden. Modelburgers moeten het worden: huisje, boompje, beestje en een jaarboekfoto om later gefrustreerd herinneringen bij op te halen aan je wilde jaren.

Miller zit in de openingsscène in een taxi. Binnen een paar minuten is zijn Aziatische vriend een 'gele kabouter', is er iemand voor 'stomme Jood' uitgemaakt en blèrt hij aan één stuk door dat hij met de zus van Casey wil neuken. De taxichauffeur is blij dat hij snel van het ritje af is. Geluksvogel.

In 42 zalen