Uitgelicht door de filmredactie van NU.nl. Wat mogen we deze maand absoluut niet missen op filmgebied?  

1. Matterhorn

Heerlijk droogkomische tragikomedie van Diederik Ebbinge. Met Ton Kas als vastgeroeste weduwnaar en René van ’t Hof als de zwerver die hem losweekt uit zijn dagelijkse sleur. Poldervariant van About Schmidt. Winnaar van de Publieksprijs op het filmfestival Rotterdam.

Vanaf 7 februari in de bioscoop.

Bekijk de trailer

2. De Ontmaagding van Eva van End

Opnieuw Ton Kas, maar nu als frikadelfabrikant én de vader van Eva, die ontmaagd hoopt te worden door een Duitse uitwisselingsstudent. Zwarte komedie; Wes Anderson op zijn Nederlands.

Vanaf 14 februari in de bioscoop.

Bekijk de trailer

3. A Good Day to Die Hard

25 jaar na de eerste Die Hard is Bruce Willis voor de vijfde keer te zien als John McClane. De onverwoestbare New Yorkse agent zet dit keer Moskou op stelten. Yippee-kai yee, mother Russia!

Vanaf 14 februari in de bioscoop.

Bekijk de trailer

4. De Wederopstanding van een klootzak

De derde bijzondere Nederlandse film deze maand is het speelfilmdebuut van striptekenaar Guido van Driel. Yorick van Wageningen speelt de klootzak uit de titel: een crimineel die na een moordaanslag tot inkeer komt.

Vanaf 21 februari in de bioscoop.

Bekijk de trailer

5. The Silver Linings Playbook

Drama dat is genomineerd voor acht Oscars, waaronder alle acteurscategorieën. Jennifer Lawrence en Bradley Cooper zijn allebei een beetje getikt, maar worden vooral heel gek op elkaar.

Vanaf 28 februari in de bioscoop.

Bekijk de trailer