Stuurloze en onevenwichtige thriller met Nicole Kidman als white trash-snol en Zac Efron als de krantenjongen.

Met Precious (2009) beleefde de Amerikaanse regisseur Lee Daniels drie jaar terug zijn doorbraak.

De film, over een zwaarlijvig analfabeet zwart meisje, werd mede een succes dankzij de sterke acteerprestaties. De film kreeg twee Oscars, een voor beste vrouwelijke bijrol, en een voor beste bewerkte script.

The Paperboy
opent met Macy Gray, die ook in Daniels debuutfilm Shadowboxer (2005) een rol had. Gray vertelt in haar rol van Anita met haar kenmerkende Marge Simpson-stem het verhaal over een moordzaak in broeierig Florida, eind jaren zestig.

Destijds was Anita een opvallend mondige dienstbode bij de familie Jansen, waar zoon Jack (Zac Efron) haar lievelingetje was.

Snol

Het luie leventje van ‘paperboy’ Jack wordt op zijn kop gezet wanneer zijn broer Ward (Matthew McConaughey met een litteken in zijn gezicht) terug naar huis komt. Reporter Ward komt een moordzaak onderzoeken en wordt daarbij geholpen door collega Yardley (David Oyelowo) én de white trash-snol Charlotte (Nicole Kidman).

Bekijk de trailer:


Deze Charlotte correspondeert met gevangenen en wil gaan trouwen met de al even trashy Hillary van Wetter (John Cusack op zijn gluiperigst). Hillary zit in de bak wegens moord en Ward wil het onderzoek heropenen. De gevangene zelf ziet echter liever dat Charlotte haar benen opent, en is minder geïnteresseerd in Ward.

Plassen en rukken

Mocht dat nogal plat overkomen, wacht dan maar tot u de scène ziet waarin Kidman in de gevangenis een orgasme veinst voor de rukkende Ward.

The Paperboy stond na de première op het filmfestival van Cannes al snel bekend als ‘de film waarin Nicole Kidman over Zac Efron heen plast’ (vanwege een kwallenbeet) maar haar masturbatiescène is minstens even opvallend.

Stuurloos

The Paperboy is een nogal stuurloze film die laveert van erotisch drama naar juridische thriller en terug. Al even problematisch is dat Daniels niet kiest voor één hoofdpersoon: de rol van centraal personage verschuift voordurend van Jack naar zijn broer en Charlotte. Dat alles maakt The Paperboy een onevenwichtige en onbevredigende film.

The Paperboy draait in 9 zalen