A Few Best Men – Stephan Elliott

Ook down under volgt op het wilde vrijgezellenfeest, de onvermijdelijke kater tijdens de bruiloft.

Na een volkomen uit de hand gelopen vrijgezellenfeest ontwaakt Luke met de naam van een man op zijn voorhoofd, vindt Tom een thermometer tussen zijn billen, klemt er een sm-masker rond het hoofd van Graham en ontdekt David dat er een schaap in de slaapkamer staat.

Klinkt bekend?

Trammelant

Inderdaad, A Few Best Men, is een Brits/Australische variant op The Hangover. Britse David (Xavier Samuel) is tijdens zijn vakantie op het tropische eiland Tuvalu verliefd geworden op de Australische Mia (Laura Brent) en gaat trouwen. Zijn vrienden reizen met hem mee naar de bruiloft in Australië.

Daar blijkt echter dat Mia de dochter is van de machtige senator Jim Ramme, bijgenaamd ‘Old Croc’. Wat te doen wanneer je doodsbang bent voor je aanstaande grootvader en je vrienden uitgerekend op de dag van je huwelijk een hitlersnorretje laten staan of in aanvaring komen met een lokale drugshandelaar?

Trammelant dus, op Yester Grange. Terwijl parlementsleden in de riante tuin nippen van hun champagne en Mia lieftallig staat te wezen in tule, loopt er een crimineel rond met een pistoolvormig huwelijkscadeau en wordt de mascotte van senator Ramme (dat schaap natuurlijk) aangetroffen in vrouwenondergoed.

Bloemschikkunst

Er valt soms best te grinniken om A Few Best Men. Een seks-, poep- en schapengrap, liefst gecombineerd, doet het altijd goed. Ook leuk: Grahams mislukte speech en de scène waarin de Australische parlementsleden dreigen te worden geplet door een erg groot uitgevallen stuk bloemschikkunst.

Maar we hebben het natuurlijk allemaal al eens eerder gezien, en het is dit geval moeilijk je over dat gebrek aan originaliteit heen te zetten. De juiste acteur kan zelfs het slapste verhaaltje hilarisch maken, maar in A Few Best Men beschikt geen van de castleden over de noodzakelijke mimiek of komische timing.

Feestband

Kris Marshall (Tom) heeft een opvallend gezicht, maar Tim Draxl (Luke) weet duidelijk niet hoe je overtuigend een grappig dronken somberman speelt. Kevin Bishop (Graham), die in Engeland nota bene zijn eigen show heeft gehad op Channel 4, is ook steeds nét niet leuk genoeg.

En daar houdt het dan toch een beetje mee op. Hoewel, als je ervoor in de stemming bent: de kitscherige feestband en de lange reeks foute nummers die deze muzikanten voorbrengen – van Day Dream Believer, via The Love Boat-tune naar Meatloaf's Two Out Of Three Ain’t Bad – zijn wél echte gillers.

In 25 zalen

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie