Vrijgezellenfeestje van vier vriendinnen loopt weer eens uit de hand. Navolger van Bridesmaids pakt toch redelijk origineel uit.

Komedies over vrijgezellenfeesten zijn niets nieuws – zie Bachelor Party (1984) met Tom Hanks.

Maar na het succes van The Hangover – dat vooral over de Dag Erna ging – vliegen de vrijgezellenfeestkomedies je om de oren. Vorig jaar liet Bridesmaids al zien dat vrouwen net zo vulgair konden zijn, en de meiden van Bachelorette doen er nog een schepje bovenop.

Volslank

Bitchy Regan (Kirsten Dunst) kan haar oren niet geloven wanneer haar volslanke vriendin Becky (Rebel Wilson, eerder te zien in Bridesmaids) haar meldt te gaan trouwen. Ook Regans vriendinnen, de cynische Gena (Lizzy Caplan) en de leeghoofdige Katie (Isla Fischer) staan versteld: dat uitgerekend de dikste van het kwartet als eerste gaat trouwen!

Echt goede vriendinnen van Becky waren ze vroeger trouwens niet; ze noemden haar op school ‘Pigface’. Maar ze zijn toch uitgenodigd voor de bruiloft en laten zich geen vrijgezellenfeestje ontnemen. Ook niet als de aanstaande bruid liever vroeg naar bed gaat – dan maken ze er met coke en drank wel een zelf een leuke avond van.

Lichaamssappen

Dat gaat uiteraard mis, en wel wanneer slanke Regan en Katie proberen samen de jurk van dikke Becky aan te doen.

Een gescheurde bruidsjurk is het gevolg, en in hun wanhopige pogingen de schade te beperken tijdens een nachtelijke missie door New York krijgt de jurk ook nog een scala aan lichaamssappen over zich heen. Bloed, zweet, tranen – en erger.

Bridesmaids

Bachelorette doet qua thema, humor én vrouwelijke hoofdrolspelers sterk aan Bridesmaids denken.

Dat is niet echt een bezwaar omdat het script van debuterend regisseur Headland scherp, geestig en toch origineel is. Met Bachelorette komt overigens nog geen einde aan komedies over vrijgezellenfeesten, want voor volgende week staat A Few Best Men gepland, waarin een groep mannen over de schreef gaat.

In 37 zalen