Het zusje van je zus en haar vriend; amusante complicaties in een knusse liefdesgeschiedenis.

We hebben deze zomer niet te klagen. Na You Instead en Take This Waltz is Your Sister’s Sisters de derde film binnen een maand die bewijst dat je ook zonder suikerzoete clichés en celebrity cast een vrolijke, zomerse én romantische film kunt maken.

Your Sister’s Sister heeft van die drie wel de grootste naam in huis, Emily Blunt.

Zomerhuisje

Your Sister’s Sister start eigenlijk helemaal niet vrolijk. Een jaar na de dood van Tom komen zijn vrienden bij elkaar om hem te herdenken met speeches, drank en anekdotes. Alleen de toespraak van Toms broer Jack (Mark Duplass) valt uit de toon. Jack klinkt nog steeds verdrietig, kwaad en verward. Hij is er nog lang niet overheen.

Iris (Emily Blunt), Jacks beste vriendin en de ex van Tom, vindt dat Jack even lekker alleen moet zijn. En waar kan hij beter tot zinnen komen, dan in het zomerhuisje van haar familie? Wanneer Jack daar aankomt blijkt hij echter niet de enige te zijn: Iris’ zus Hannah (Rosemarie Dewitt) is net single geworden en zit daar ook haar verdriet te verdrinken.

Wat volgt laat zich raden. Hannah en Jack delen grote hoeveelheden tequila én - heel even en straalbezopen - ook het bed. Wanneer Iris ze de volgende dag samen in het huisje aantreft, lijkt het ze maar beter niets te zeggen. Het stelde toch niks voor en Iris, zoveel is wel duidelijk, voelt méér dan alleen vriendschap voor Jack.

Glutenvrij

Regisseur en scenarioschrijverster Lynn Shelton (Humpday) maakt van dit eenvoudige gegeven toch iets leuks. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de mooi geschreven personages en de sterke cast. Emily Blunt is het middelpunt van deze relatiedriehoek en draagt de film.

Maar ook Duplass is geestig. Jacks dronken lofzang op Hannahs billen is eigenlijk best charmant op zijn manier. Hannah, net uit een lesbische relatie en fanatiek veganist, is al even bijzonder. Haar glutenvrije sojapannenkoeken met cashewboter laat je liever staan, maar ze is leuk wanneer ze glimlacht en haar ogen dichtknijpt als in ongeloof.

Knus

Toch is het Hannah die een streek uithaalt die de zaken op de spit drijft. Ook Jack en Iris blijken dingen voor elkaar verborgen te houden. En dat terwijl er in dat krappe vakantiehuisje eigenlijk nauwelijks iets anders te doen is dan met elkaar praten. Eerste kennismakingen, zusjes samen in het grote bed, vrienden die elkaars zinnen afmaken…

Zoals iedere goede romantische komedie draait Your Sister’s Sister juist om de dingen die Iris, Jack en Hannah elkaar niet durven te zeggen. En dat doen ze in dialogen die zo intelligent, liefdevol en geestig zijn, dat het nooit gaat vervelen. Alsof je je knus tussen die drie in kunt nestelen.

In 11 zalen